ROSE
"Rose er blitt et nydelig knippe sanger der Fliflet nok en gang viser sin evne til å skape vakre melodier (...) - en minneverdig opplevelse av poesi og skjønnhet."
Olav Gorseth, BA


Gabriel Fliflet lager sangbar musikk med tydelig særpreg. I løpet av et langt musikerliv har han badet i mange musikalske kulper.

I konserten Rose møter du tre av våre beste folkemusikere, med sanger av Robert Burns til ny, melodiøs musikk av Gabriel Fliflet. Robert Burns levde på slutten av 1700-talet, men er fortsatt en av de mest elskede sangpoetene i verden. Nå har den fargerike musikeren og musikkmakeren Gabriel Fliflet diktet helt nye toner til mange av Burns sine sanger, i fabelaktig gjendikting til norsk av Johannes Gjerdåker. Det nykomponerte verket til Fliflet har fått navnet Rose etter A Red, Red Rose - den mest kjente sangen til Burns ved siden av Auld Lang Syne.
Rose ble bestilt av Vossajazz og hadde urfremføring festivalen i 2016. Med utgangspunkt i danserytmer som gangar, vals, springar og reinlender hviler grunntonen i norske tradisjoner, men klanger og tonesprang fra fjernere himmelstrøk trenger seg også vennlig på.

Kvedardronningen Kirsten Bråten Berg er hovedvokalist i Rose, mens den kreative multi-folkemusikeren Anders Røine og Gabriel Fliflet spiller - og synger, de også.
I Rose får du høre mange vakre kj√¶rlighetssanger, til tonefølge av langeleik og piano eller kanskje munnharpe og fele - men også burleske og viltre viser med svingende gitar og pumpende trekkspill.
Rose vil blir fremført på en rekke steder i Norge i løpet av 2016 - klikk på fanen "Konserter" for en oversikt.

Musikerne i Rose er:
Kirsten Bråten Berg - sang, munnharpe
Anders Røine - langeleik, gitar, fele, munnharpe, sang
Gabriel Fliflet - trekkspill, piano, sang

Lytt til innslag om Rose i Spillerom i NRK P2

"Gabriel Fliflet og hans to medmusikarar (har) så definitivt evna til å gje Burns sine tankar dei mest høvelege uttrykk. Frå det rørande og sarte, som fekk det til å gå bølgjer av kollektive og djupfølte bedehussukk gjennom den stappfulle salen, til den lausslepne galskapen (...)Rose vart ein orgie i nydeleg musikk"

Nils Kvamsdal, avisa Hordaland

"A good tune well delivered, as Fliflet, Berg and Røine demonstrated, knows no borders and is for the ages. This was music both traditional and innovative at one and the same time".

Ian Patterson, All about jazz