Gabriels siste CD: SEVJESevje - myk, melodisk kraft fra Gabriel Fliflet

"-en av årets vakreste og mest direkte utgivelser."
Bergens Tidende

På platen Sevje synger Gabriel egne melodier, tett på, med nerve og nærvær. Tekster av Robert Burns, Per Olav Kaldestad, Kjartan Fløgstad, Jon Fosse og Gabriel selv. Her er viser med et fast håndtrykk og melodier man ikke vil krangle med. Klangbunn fra et liv i mang slags folkemusikk. Poesi, luft og ettertanke - og et underfundig smil. Gabriel spiller også på piano og trekkspill.

En rekke utsøkte musikere er med Gabriel på platen, bl.a. Arve Henriksen på trompet, folkemusiker Anders Røine på langeleik og fele og Ole Hamre på perkusjon.

Sevje gis ut av Etnisk Musikklubb, og er Gabriel Fliflets fjerde soloplate. Flere av sangene er hentet fra Gabriels konsertprosjekter Rose (Vossjazz 2016) og Sanger fra byen (Festspillene i Bergen 2016).

I konsertversjonen er Gabriel sammen med Per Jørgensen (trompet), Jørgen Sandvik (gitar, sang) og Kristoffer Chelsom Vogt (kontrabass, sang).


PRESSEN SKRIVER:

Sjelden har du hørt så mye levd liv i en og samme sangstemme ...
Tekstene har brodd, de er smarte og gjenkjennelige, mens de sjarmerende melodiene både egger og henriver. Lydbildet er grovt, sårt og nakent, men aldri spinkelt eller unnskyldende - her er kraft i hver tone.
-en av årets vakreste og mest direkte utgivelser."

Petter Lønningen, Bergens Tidende


-han er en lytter og møter alle musikalske innfall med åpne armer. Og han er et sant musisk menneske som leter etter originale klangrom. Sevje er hans beste plate til nå.

Kjetil Bjørgan, Klassekampen


Gabriel Fliflet får väl numera räknas till de stora norska och nordiska visartisterna.

Bengt Edqvist, Lira


"...-glad, varm i hjarta og rørt over det vakre ... -framleis syner meisteren si klo..."
Nils Kvamsdal, avisa Hordaland


- når vakkert og komplekst låter enkelt og lett.

Sevje er et gjennomført sterkt album (...) og opptil flere ganger oppstår musikalsk magi.
Når Fliflet tar fram trekkspillet, hører man en musiker som oser av talent og musikalsk forståelse. Fliflets vindskjevhet i møte med Henriksens jazzede melankoli utgjør et eksepsjonelt godt musikermøte.

Stian Moen, Folkemusikk


"Konserten i Osasalen laurdagskvelden blei ei hyggeleg påminning om kor framifrå Fliflet er som vokalist ... Eit glitrande band var med på å gjera konserten fullkomen."
Lars Mossefinn, www.salt-peanuts.eu - etter sleppekonserten på Voss.Sevje